Πολιτική Απορρήτου

1. Εισαγωγή

Σύννομα με το νομικό περιβάλλον της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, η «Πολιτική Απορρήτου» περιγράφει τον τρόπο χρήσης, κοινοποίησης και προστασίας των προσωπικών δεδομένων σας, τις επιλογές που διαθέτετε αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα σας, καθώς και πώς μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας.

Η ICLEAN IKE με έδρα τις Αχαρνές Αττικής και βασική ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας την ¨info@iclean.gr¨ (εφεξής η «Εταιρεία» ή «εμείς» ή «μας»)  – όντας Υπεύθυνος Επεξεργασίας Προσωπικών δεδομένων– δύναται να συλλέξει, αποθηκεύσει, επεξεργαστεί και χρησιμοποιήσει τα προσωπικά σας δεδομένα όταν επισκέπτεστε ή χρησιμοποιείτε ( π.χ κατά την εγγραφή σας) τα διαδικτυακά μέσα / τους διαδικτυακούς τόπους της Εταιρείας (εφεξής οι «Διαδικτυακά / ΔικτυακάΜέσα») ή και τις εφαρμογές (εφεξής τα «Apps») ή ακόμα δια την συναλλαγή σας μαζί «μας» με φυσικό τρόπο.

Για απορίες σας σχετικά με την Πολιτική Απορρήτου και ζητήματα σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων καθώς επίσης και την έννομη άσκηση των δικαιωμάτων σας μπορείτε να απευθύνεστε με ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας info@iclean.gr

1. Κύριο Διαδικτυακό / Δικτυακό Μέσο της Εταιρείας

Το www.iclean.gr αποτελεί τον βασικό διαδικτυακό / δικτυακό μέσο της Εταιρείας, ένα ηλεκτρονικό τόπο που στηρίζει το ηλεκτρονικό κατάστημα έκθεσης και πώλησης προϊόντων της Εταιρείας.

2. Ορισμός Προσωπικά Δεδομένα.

Ως όρος τα «προσωπικά δεδομένα» είναι όλες οι δυνατές πληροφορίες που αναφέρονται στο πρόσωπο κάθε φυσικού προσώπου όπως ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας κ.ά., οι οποίες προσδιορίζουν ή μπορούν να προσδιορίσουν την ταυτότητα σας, εφεξής «Προσωπικά Δεδομένα ή Δεδομένα (Π.Δ.)».

Με τον όρο επεξεργασία προσωπικών δεδομένων εννοείται κάθε πράξη ή ενέργεια που λαμβάνει χώρα σε προσωπικά δεδομένα (ή σε σύνολα δεδομένων) – με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων. Παράδειγμα ενεργειών / πράξεων που επιτελούνται σε προσωπικά δεδομένα είναι η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή.

3. Υποχρεωτική / Προαιρετική παραχώρηση των Δεδομένων σας

Η παραχώρηση των Δεδομένων στην Εταιρεία, μπορεί να έχει διττό χαρακτήρα και να είναι είτε απαραίτητη (για να επιτευχθούν οι σκοποί που προσδιορίζονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου) ή να είναι προαιρετική. Ως είθισται, η υποχρεωτική ή προαιρετική φύση της παραχώρησης Δεδομένων επισημαίνεται με έναν αστερίσκο (*) δίπλα στα προσωπικά δεδομένα υποχρεωτικού χαρακτήρα.

Σχετικά με τα δεδομένα υποχρεωτικού χαρακτήρα, στην περίπτωση άρνησης σας να παραχωρήσετε τα στοιχεία που επισημαίνονται ως υποχρεωτικά στα Δικτυακά Μέσα – που χαρακτηρίζονται από αστερίσκο (*), θα είναι αδύνατο να επιτευχθεί ο βασικός σκοπός της συλλογής των συγκεκριμένων Δεδομένων, και ενδέχεται, να καταστεί αδύνατη για τη Εταιρεία η εκπλήρωση της σύμβασης πώλησης ή η παροχή των άλλων υπηρεσιών που είναι διαθέσιμες στα Δικτυακά Μέσα.

Η παραχώρηση επιπρόσθετων Δεδομένων στην Εταιρεία, πέραν εκείνων που χαρακτηρίζονται από την υποχρεωτικό ήτα τους, είναι προαιρετική και δεν επιφέρει συνέπειες σχετικά με τους κύριους σκοπούς της συλλογής δεδομένων, αλλά η παραχώρηση τους χρησιμεύει στη βελτιστοποίηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

  1. Ποια Δεδομένα σας συλλέγουμε

Βασικός μας στόχος είναι να συλλέγουμε μόνο τα απολύτως απαραίτητα Δεδομένα σας που χαρακτηρίζονται, κατάλληλα για την επιτυχή (ή όχι) διεκπεραίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών τής Εταιρίας, όπως αυτές περιγράφονται στα Δικτυακά Μέσα. Πιο συγκεκριμένα αυτά τα Δεδομένα περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Δεδομένα κατά τη δημιουργία λογαριασμού χρήστη στα Δικτυακά Μέσα ή στα Apps
  • Στοιχεία Υποχρεωτικού Χαρακτήρα: ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail)*, κωδικό πρόσβασης (loginpassword)*
  • Στοιχεία Προαιρετικού Χαρακτήρα: όνομα, επίθετο, φύλλο, ημερομηνία γέννησης, ταχυδρομική διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου.
  • Στοιχεία που απορρέουν από τις μεταξύ μας συναλλαγές, είτε μέσω των φυσικών μας καταστημάτων ή μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος
  • Δεδομένα σχετικά με προτιμήσεις αγορών, που μας βοηθούν να σας προτείνουμε συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες που σας ενδιαφέρουν

Ως ICLEAN IKE. θα σας ζητήσουμε και θα χρησιμοποιήσουμε μόνο τα Δεδομένα που συλλέξαμε με στόχο αν σας προτείνουμε προϊόντα ή υπηρεσίες που άπτονται του ενδιαφέροντος σας καθώς επίσης και να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την εμπειρία αγορών σας μαζί μας. Φυσικά αυτά τα στοιχεία είναι προαιρετικού χαρακτήρα και είναι επιλογή σας να μοιραστείτε αυτά τα στοιχεία μαζί μας.

  • Στοιχεία επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας μας ή άλλων ιστοσελίδων που έχετε περιηγηθεί κατά το παρελθόν
  • Πληροφορίες που συλλέγονται από τη χρήση cookies στο πρόγραμμα περιήγησης σας.
  • Αντίγραφα των εγγράφων που παρέχετε για να αποδείξετε την ηλικία ή την ταυτότητά σας, όταν το απαιτεί ο νόμος (όπως αντίγραφο αστυνομικής ή φοιτητικής ταυτότητας).
  • Πληροφορίες πληρωμής.
  • Σχόλια και κριτικές επί των προϊόντων.
  • Η εικόνα σας η οποία και μπορεί να καταγραφεί σε CCTV όταν επισκέπτεστε ένα φυσικό μας κατάστημα
  • Με στόχο την συνεχή αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών και την καλύτερη δυνατή εμπειρία ιστοτόπου, συλλέγουμε τεχνικές πληροφορίες σχετικά με τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο και το πρόγραμμα περιήγησης, καθώς και τον κωδικό χώρας και τηλεφώνου όπου βρίσκεται ο υπολογιστής σας, τις ιστοσελίδες που εμφανίζονται κατά την επίσκεψή σας, τις διαφημίσεις στις οποίες κάνετε κλικ και όποιους όρους αναζήτησης μπήκες.
  • Το όνομα χρήστη του κοινωνικού μέσου δικτύωσής σας – στην περίπτωση που αλληλεπιδράτε μαζί μας μέσω αυτών των καναλιών (με στόχο να μας βοηθήσετε να απαντήσουμε στα σχόλια, τις ερωτήσεις ή τα σχόλιά σας).
  • Μορφωτικά στοιχεία, όπως σπουδές, δεξιότητες, γνώση ξένων γλωσσών, επαγγελματική εμπειρία (μόνο στις περιπτώσεις που αιτείστε για θέση εργασίας)

Σχετικά και σύννομα με την νομοθεσία για τα παιδία, δεν επιτρέπουμε σε παιδιά να εγγράφονται στους Δικτυακά Μέσα και τα Apps μας όταν είναι κάτω από 16 ετών. Ζητάμε τη συγκατάθεση του γονέα για τα παιδιά που συμμετέχουν στις εμπειρίες και τις εκδηλώσεις της Εταιρείας.

  1. Χρήση των Δεδομένων σας

Αποσκοπώντας στην καλύτερη δυνατή εμπειρία κατά τις αγορές σας, είναι απαραίτητο να αποκτήσουμε μια πλήρη εικόνα για εσάς. Αυτό γίνεται συνδυάζοντας τα Δεδομένα που έχουμε συλλέξει. Κατόπιν, γίνεται χρήση των Δεδομένων σας ώστε να σας προσφέρουμε προσφορές για προϊόντα και υπηρεσίες που είναι πιθανό να σας ενδιαφέρουν.Τα ανωτέρω – στο πλαίσιο του νόμιμου συμφέροντος μας και της ανάγκης κατανόησης των πελατών μας –  συμβαδίζουν με την νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Φυσικά, παρακάτω περιγράφονται τα δικαιώματα σας – καθώς και επίσης πώς μπορείτε να τα ασκήσετε στην περίπτωση που επιθυμείτε να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα Δεδομένα σας.Η παρακάτω λίστα παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με την χρήση των Δεδομένων σας:

  • Διεκπεραίωση παραγγελιών προϊόντων: Η Εταιρεία κάνει χρήση και επεξεργάζεται τα Δεδομένα σας με σκοπό την:
  • εκπλήρωση τη συμβατική της σχέση
  • διεκπεραίωση την παραγγελία προϊόντων ή/και υπηρεσιών,
  • έκδοση και αποστολή (ηλεκτρονικά) των φορολογικών σας παραστατικών στην ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) που εσείς οι ίδιοι έχετε δηλώσει κατά την εγγραφή σας στο ηλεκτρονικό της κατάστημα,
  • παροχή υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών,
  • συμμόρφωση με νομικές υποχρεώσεις, να αντικρούσει, εγείρει ή ασκήσει νομικές απαιτήσεις.

Η μη συλλογή των Δεδομένα σας κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας είτε από τα φυσικά μας καταστήματα είτε από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, ισοδυναμεί με αδυναμία επεξεργασίας της παραγγελία σας και συμμόρφωσης με τις νομικές μας υποχρεώσεις. Σας γίνεται επίσης γνωστό ότι ενδέχεται να χρειαστεί να μεταβιβαστούν τα Δεδομένα σας σε τρίτους για την προμήθεια ή την παράδοση του προϊόντος ή της υπηρεσίας που έχετε παραγγείλει, καθώς επίσης και την υλοποίηση της διαδικασίας ηλεκτρονικής τιμολόγησης αυτών από την Εταιρεία μας, σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας. Επιπλέον, μπορούμε να διατηρήσουμε τα Δεδομένα σας για εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να εκπληρώσουμε τις συμβατικές μας υποχρεώσεις, όπως επιστροφές προϊόντων, όπως η σχετική νομοθεσία προβλέπει.

  • Δημιουργία Λογαριασμού (Χρήστη): Η Εταιρεία δύναται να επεξεργαστεί τα Δεδομένα σας προκειμένου να σας παρέχει τις λειτουργίες λογαριασμού καθώς επίσης να βελτιστοποιήσει τη σύναψη αγοράς προϊόντων ή/και υπηρεσιών.
  • Επικοινωνία: Η Εταιρεία δύναται να κάνει χρήση των Δεδομένων σας για να απαντήσει στα αιτήματα/ερωτήματα που υποβάλλετε, στα αιτήματα επιστροφής χρημάτων ή/και στις καταγγελίες. Οι πληροφορίες που μοιράζεστε μαζί μας, μας δίνει τη δυνατότητα να διαχειριστούμε τα αιτήματά σας και να σας απαντήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
  • Σας κάνουμε γνωστό ότι θα χρειαστεί να μοιραστούμε τα Δεδομένα σας με τρίτους που παρέχουν συγκεκριμένες υπηρεσίες σχετικά με την ορθή διεκπεραίωση της παραγγελίας σας (όπως courier delivery).
  • Εύρεση Εργασίας: Στην περίπτωση που η Εταιρεία δημοσιοποιεί ανοιχτή θέση εργασίας μέσω των Δικτυακών Μέσων τότε και δύναται να επεξεργαστεί / επεξεργάζεται τα Δεδομένα σας για την αξιολόγηση των προσόντων και ικανοτήτων σας για τη θέση για την οποία υποβάλετε την αίτηση.
  • Αποστολή ενημερωτικού δελτίου (newsletter)/προσφορών: Με τη συγκατάθεσή σας και την προαιρετική εγγραφή σας στο newsletter, η Εταιρία δύναται να κάνει χρήση των προσωπικών σας δεδομένων, των προτιμήσεών σας καθώς επίσης και των στοιχείων των συναλλαγών σας για την ενημέρωσή σας μέσω e-mail, διαδικτύου, τηλεφώνου ή/και μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης για σχετικά προϊόντα και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων εξατομικευμένων/προσωποποιημένων προσφορών, εκπτώσεων, κλπ. Είναι δεδομένο οτι έχετε τη δυνατότητα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεση αυτή οποιαδήποτε στιγμή.
  • Web (push) notifications: Δεδομένης της συγκατάθεσή σας και ανάλογα με την ιστορική πλοήγησή σας, μπορείτε να λαμβάνετε, ειδοποιήσεις για τις προσφορές μας, τα νέα, τη wishlist σας και το καλάθι αγορών σας. Η συγκατάθεση αυτή μπορεί και να ανακλαστεί οποιαδήποτε στιγμή.
  • Συμμετοχή σε Διαγωνισμούς: Στην περίπτωση διαγωνισμών και στην περίπτωση που έχετε δώσει την συγκατάθεση σας για συμμετοχή σε διαγωνισμούς, η Εταιρεία δύναται να κάνει χρήση και επεξεργασίας των δεδομένων που έχετε δώσει με σκοπό την συμμετοχή σας σε κληρωτίδες όπως επίσης να σας ειδοποιεί αν είστε νικητής του διαγωνισμού και να σας παραδώσει το δώρο σας.
  • Η Εταιρία δύναται να επεξεργαστεί τα Δεδομένα σας με σκοπό την ανάπτυξη και βελτίωση των συστημάτων και υπηρεσιών για τα προϊόντα που σας παρέχουμε.
  • Με απώτερο σκοπό την προσφορά και παρουσίαση προς εσάς κατάλληλων προϊόντων και προσφορών, είναι απαραίτητη η διαμόρφωση μιας γενικής εικόνας πελάτη και ώς εκ τούτου συνδυάζουμε τα προσωπικά σας δεδομένα που συγκεντρώθηκαν σε όλη τη μεταξύ μας σχέση, για παράδειγμα το ιστορικό αγορών. Για το σκοπό αυτό, συνδυάζουμε επίσης τα Δεδομένα που συλλέγουμε απευθείας από εσάς με Δεδομένα που λαμβάνουμε από τρίτους στους οποίους έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας να μεταβιβάσετε αυτά τα δεδομένα σε εμάς. Επιπλέον, η Εταιρία δύναται να χρησιμοποιήσει ανώνυμα δεδομένα από την ιστορία αγοράς πελατών για να εντοπίσουμε τις τάσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας.
  • Με την προαιρετική σας συγκατάθεση για την τοποθέτηση cookies στην συσκευή σας και με απώτερο σκοπό την παρουσίαση / εμφάνιση των πιο σχετικών και ενδιαφεροντων προϊόντων προς εσάς (έιτε στα Διαδικτυκά Μέσα έιτε στα Apps), η Εταιρεία δύναται να κάνει χρήση των Δεδομένων σας που διατηρούμε για τα αγαπημένα σας προϊόντα.
  • Για την βελτίωση των υπηρεσιών μας η Εταιρία ενδέχεται να σας αποστείλει αιτήματα έρευνας και αξιολόγησης. Αυτά τα μηνύματα δεν θα περιλαμβάνουν διαφημιστικό περιεχόμενο και δεν απαιτούν προηγούμενη συγκατάθεση όταν αποστέλλονται με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή με μήνυμα κειμένου (SMS). Η ενέργεια αυτή είναι σύννομη με την νομοθεσίας καθώς αυτό βοηθά τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας να είναι πιο συναφή με εσάς. Φυσικά, ενημερώνοντας καταλλήλως τις προτιμήσεις σας στον λογαριασμό σας μπορείτε αρνηθείτε να λάβετε αυτά τα αιτήματα από εμάς.
  • Σχετικά με την προστασία του λογαριασμού σας από απάτες και άλλες παράνομες δραστηριότητες, η Εταιρία δύναται να κάνει χρήση των Δεδομένων σας για τη συντήρηση, ενημέρωση και προστασία του λογαριασμού σας. Επιπλέον, σας γνωστοποιούμε ότι η Εταιρία δύναται να παρακολουθήσει τη δραστηριότητα περιήγησης μαζί μας για να εντοπίσουμε και να επιλύσουμε γρήγορα τυχόν προβλήματα και να προστατέψουμε την ακεραιότητα της ιστοσελίδας μας. Τα παραπάνω εμπίπτουν στο έννομο συμφέρον της Εταιρείας.
  • Λειτουργία Συστημάτων CCTV: Με σκοπό την προστασίας των πελατών, τους χώρους, τα περιουσιακά στοιχεία και τους συνεργάτες μας από εγκληματικότητα, λειτουργούμε συστήματα CCTV στα καταστήματά μας που καταγράφουν εικόνες για ασφάλεια. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί οποιαδήποτε εγκληματική δραστηριότητα ή φερόμενη εγκληματική δραστηριότητα μέσω της χρήσης CCTV, παρακολούθησης απάτης και παρακολούθησης ύποπτων συναλλαγών, η Εταιρία δύναται να επεξεργαστεί αυτά τα Δεδομένα για λόγους πρόληψης ή ανίχνευσης παράνομων πράξεων.
  • Με σκοπό την αποτροπή δόλιων συναλλαγών η Εταιρία δύναται να επεξεργαστεί στοιχεία πληρωμών. Η εν λόγω παράγραφος είναι σε συμφωνία με τα νόμιμα επιχειρηματικά μας συμφέροντα.
  • Προς συμμόρφωση των συμβατικών και νομικών μας υποχρεώσεων η Εταιρία δύναται να ανταλλάξει δεδομένα με την επιβολή του νόμου.
  • Στην περίπτωση αλλαγής / αλλαγών στις υπηρεσίες που σας παρέχουμε η Εταιρία δύναται να αποστείλει επικοινωνίες που απαιτούνται από το νόμο ή που είναι απαραίτητες για να σας ενημερώσουμε για τις εν λόγω αλλαγές.
  1. Συλλογή των Δεδομένων σας

Η συλλογή των Δεδομένων σας επιτελείτε για τους σκοπούς των παρεχόμενων προϊόντων ή/και υπηρεσιών της Εταιρείας και πιο συγκεκριμένα για:

  • τη διαχείριση και διεκπεραίωση της πώλησης των προϊόντων/ή και υπηρεσιών μας,
  • την ενημέρωση ή / και επικοινωνία σας σχετικά με τη διαθεσιμότητα προϊόντων.
  • την εξέλιξη παραγγελίας σας,
  • την έκδοση και αποστολή των φορολογικών σας παραστατικών σε ηλεκτρονική μορφή (e-invoicing),
  • την εκτέλεση της παραγγελίας σας,
  • την αποστολή των προϊόντων,
  • τη διαχείριση των οφειλών σας προς την ΕΤΑΙΡΕΙΑ, την πραγματοποίηση επιστροφών και την παροχή εγγυήσεων.
  • την εξυπηρέτησή σας με βάση τα εκάστοτε ισχύοντα (σε κάθε περίπτωση) κυβερνητικά μέτρα
  • τη συμμόρφωση με τις νομικές και φορολογικές υποχρεώσεις που επιβάλλονται από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία
  • τον (ποιοτικό) έλεγχο,
  • τη βελτίωση και προσαρμογή σε προτιμήσεις και ενδιαφέροντα των επιλογών σας σχετικά με προϊόντα ή/ και υπηρεσίες μας,
  • την αποστολή – με ηλεκτρονικά ή παραδοσιακά μέσα –  διοικητικών, τεχνολογικών, οργανωτικών ή/και εμπορικών πληροφοριών για προϊόντα ή/και υπηρεσίες της Εταιρείας,
  • την έρευνα ικανοποίησης των πελατών μας,
  • την προώθηση προϊόντων/ή και υπηρεσιών μας.
  • την αποστολή ενημερωτικών δελτίων για προϊόντα ή/και υπηρεσίες μας,
  • την αξιολόγηση των αιτήσεων και βιογραφικών με σκοπό την πρόσληψη στην Εταιρεία μας.
  1. Νόμιμη βάση επεξεργασίας των Δεδομένων σας από την Εταιρεία
  • Η νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων καθορίζει διάφορους λόγους για τους οποίους μια εταιρεία μπορεί να συλλέξει και να επεξεργαστεί τα προσωπικά σας δεδομένα, μεταξύ των οποίων: τους όρους της συμβατικής μας σχέσης
  • η συγκατάθεση σας, όπου απαιτείται. (όταν επιλέγετε να λαμβάνετε newsletter κ.ο.κ., Κατά τη συλλογή των προσωπικών σας δεδομένων, θα σας ενημερώνουμε πάντα ποια δεδομένα είναι απαραίτητα σε σχέση με μια συγκεκριμένη υπηρεσία.)
  • τις νόμιμες υποχρεώσεις της Εταιρείας.
  • το έννομο συμφέρον της Εταιρείας μας.Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, συλλέγουμε τα Δεδομένα σας με τρόπο που εύλογα αναμένεται ως μέρος της λειτουργίας της επιχείρησής μας και που δεν επηρεάζει ουσιαστικά τα δικαιώματά σας, την ελευθερία ή τα συμφέροντά σας. (π.χ. ιστορικό αγορών)
  1. Ποιοι είναι οι αποδέκτες των Δεδομένων σας – Πως κοινοποιούνται τα Δεδομένα σας;

Πρόσβαση στα Δεδομένα σας έχει το απαραίτητο προσωπικό της Εταιρείας, το οποίο έχει δεσμευτεί με τήρηση εμπιστευτικότητας και οι συνεργαζόμενες με εμάς επιχειρήσεις ή τρίτοι πάροχοι υπηρεσιών, οι οποίες επεξεργάζονται τα Δεδομένα σας ως Εκτελούντες την Επεξεργασία για λογαριασμό μας και σύμφωνα με τις εντολές μας.

Κοινοποίηση Δεδομένων από την Εταιρεία

Η Εταιρεία κάνει κοινή χρήση των Δεδομένων σας με:

  • Εταιρείες του ομίλου της Εταιρείας για τους σκοπούς και στο πλαίσιο των όρων που προαναφέρθηκαν στην ενότητα 7 της παρούσας Πολιτικής Απορρήτου
  • Τρίτους παρόχους υπηρεσιών που επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα για λογαριασμό της Εταιρείας, (e-invoicing, μεταφορές και παραδόσεις, φιλοξενία, διαχείριση και συντήρηση των δεδομένων μας, email, έρευνα και ανάλυση, διαχείριση προωθητικών ενεργειών, Google, Facebook, καθώς και διαχείριση ορισμένων υπηρεσιών και στοιχείων.
  • Άλλους τρίτους φορείς, στον βαθμό που απαιτείται για τους εξής σκοπούς: (i) συμμόρφωση με κρατικό αίτημα, δικαστική απόφαση ή ισχύοντα νόμο, (ii) αποτροπή παράνομων χρήσεων των Δικτυακών Τόπων και Apps μας ή παραβιάσεων των Όρων Χρήσης των Δικτυακών Τόπων και Apps μας και των πολιτικών μας, (iii) δική μας προστασία από αξιώσεις τρίτων, και (iv) συμβολή στην αποτροπή ή έρευνα περιπτώσεων απάτης (π.χ. παραχάραξη)
  • Σε άλλους τρίτους όταν εσείς οι ίδιοι έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας

Ακολουθεί η πολιτική που εφαρμόζουμε σε αυτούς με τους οποίους μοιραζόμαστε τα Δεδομένα σας σύμφωνα με τα ανωτέρω:

  • Παρέχουμε αποκλειστικά τις πληροφορίες που χρειάζονται για την εκτέλεση των συγκεκριμένων υπηρεσιών τους.
  • Μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα Δεδομένα σας μοναδικά για τους ακριβείς σκοπούς που καθορίζουμε στη σύμβασή μας μαζί τους.
  • Συνεργαζόμαστε στενά μαζί τους για να διασφαλίσουμε ότι το απόρρητό σας είναι σεβαστό και προστατεύεται ανά πάσα στιγμή.
  • Αν διακόψουμε τη συνεργασία μαζί τους, όλα τα δεδομένα που κατέχετε θα διαγραφούν ή θα καταστούν ανώνυμα.
  1. Πώς εξασφαλίζουμε ότι οι Εκτελούντες την Επεξεργασία σέβονται τα Δεδομένα σας;

Οι Εκτελούντες την επεξεργασία για λογαριασμό μας έχουν συμφωνήσει και δεσμευτεί συμβατικά με την Εταιρεία:

  • να τηρούν εχεμύθεια,
  • να μη στέλνουν σε τρίτους Δεδομένα σας χωρίς την άδεια της Εταιρείας,
  • να λαμβάνουν κατάλληλα μέτρα ασφάλειας,
  • να συμμορφώνονται με το νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και ιδίως τον Κανονισμό 979/2016/ΕΕ (άλλως GDPR).
  1. Διεθνής Μεταφορά Δεδομένων

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε (ή επεξεργαζόμαστε) στο πλαίσιο των Δικτυακών Τόπων μας θα αποθηκεύονται στην Ελλάδα. Ωστόσο, μερικοί από τους παραλήπτες των Δεδομένων με τους οποίους η Εταιρεία μοιράζεται τα Προσωπικά Δεδομένα σας μπορεί να βρίσκονται σε άλλες χώρες εκτός από αυτήν στην οποία πραγματοποιήθηκε η αρχική συλλογή των Προσωπικών Δεδομένων σας. Η νομοθεσία στις εν λόγω χώρες μπορεί να μην παρέχει το ίδιο επίπεδο προστασίας δεδομένων σε σύγκριση με τη χώρα που παρείχε αρχικά τα Προσωπικά Δεδομένα σας. Εντούτοις, όταν μεταφέρουμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας σε παραλήπτες σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, δεσμευόμαστε να προστατεύουμε τα Προσωπικά δεδομένα σας όπως περιγράφεται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

  1. Για πόσο χρονικό διάστημα διατηρούμε τα Δεδομένα σας;

Διατηρούμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας όσο χρειάζεται για να εκπληρώσουμε τους σκοπούς που ορίζονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου (εκτός και αν μεγαλύτερη περίοδος διατήρησης απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία). Γενικά αυτό σημαίνει ότι θα διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο διάστημα διατηρείτε λογαριασμό στην Εταιρεία μας. Αναφορικά με τα Προσωπικά σας Δεδομένα που σχετίζονται με αγορές προϊόντων, διατηρούμε αυτά τα δεδομένα για μεγαλύτερο διάστημα προκειμένου να συμμορφωθούμε με τις νομικές μας υποχρεώσεις. Στο τέλος αυτής της περιόδου διατήρησης, τα δεδομένα σας θα διαγραφούν πλήρως ή ανώνυμα, για παράδειγμα με τη συγκέντρωση με άλλα δεδομένα, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με μη αναγνωρίσιμο τρόπο για στατιστική ανάλυση και επιχειρηματικό προγραμματισμό.

(π.χ. ενδεικτικά, όταν παραγγέλνετε κάτι απο τον ιστότοπό μας, θα διατηρήσουμε τα προσωπικά δεδομένα που μας δώσατε για το χρονικό διάστημα που χρειάζεται, ώστε να μπορέσουμε να συμμορφωθούμε με τις νομικές και συμβατικές υποχρεώσεις μας.

  • Newsletter

Η δήλωση συγκατάθεσης σας για αποστολή ενημερωτικού δελτίου (newsletter) τηρείται για όσο χρόνο σας αποστέλλεται newsletter από την Εταιρεία.

  1. Είναι ασφαλή τα Δεδομένα σας;

Ο ισότοπος www.iclean.gr χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο TLS, για ασφαλείς online εμπορικές συναλλαγές. Με αυτόν τον τρόπο κρυπτογραφούνται όλα τα Δεδομένα που παρέχετε, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού της πιστωτικής σας κάρτας, του ονόματος και της διεύθυνσης σας, έτσι ώστε να μην μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν ή να αλλαχθούν κατά την μεταφορά τους στο Internet.

Τα παραπάνω επανεξετάζονται και τροποποιούνται όταν κρίνεται απαραίτητο.

  1. Τα δικαιώματά σας

Διατηρείτε το δικαίωμα να ενημερωθείτε εάν επεξεργαζόμαστε Δεδομένα σας, για τον σκοπό της επεξεργασίας, το είδος των Δεδομένων σας που τηρούμε, σε ποιους τα δίνουμε, το χρονικό διάστημα αποθήκευσης, αν γίνεται αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων, αλλά και για τα λοιπά δικαιώματα σας, όπως διόρθωσης, διαγραφής δεδομένων, περιορισμού της επεξεργασίας και υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Έχετε δικαίωμα διόρθωσης ανακριβών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Μπορείτε να μας υποβάλλετε αίτηση για να τα διόρθωση των δεδομένων σας σε περίπτωση λάθους.

Έχετε δικαίωμα διαγραφής/δικαίωμα στη λήθη.

Μπορείτε να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα δεδομένα σας αν δεν είναι απαραίτητα πλέον για τους ως άνω αναφερόμενους σκοπούς επεξεργασίας ή επιθυμείτε να ανακαλέσετε την συναίνεση σας στις περίπτωση που αυτή είναι η μόνη νόμιμη βάση.

Έχετε το δικαίωμα φορητότητας

Μπορείτε να αιτηθείτε την αποστολή των δεδομένων σας σε αναγνώσιμη μορφή ή να αιτηθείτε να τα διαβιβάσουμε σε άλλο υπεύθυνο επεξεργασίας.

Έχετε δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας.

Μπορείτε να αιτηθείτε να περιορίσουμε την επεξεργασία των Δεδομένων σας για όσο χρόνο εκκρεμεί η εξέταση των αντιρρήσεων σας ως προς την επεξεργασία.

Έχετε δικαίωμα εναντίωσης και ανάκλησης συγκατάθεσης στην επεξεργασία των Δεδομένων σας.

Μπορείτε να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των Δεδομένων σας.Η εταιρεία θα διακόψει την επεξεργασία των Δεδομένων σας, αν δεν υφίστανται άλλοι επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι που υπερισχύουν έναντι του δικαιώματος σας. Εάν έχετε δηλώσει τη συγκατάθεσή σας για τη συλλογή, επεξεργασία και χρήση των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα, μπορείτε να ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή με μελλοντική ισχύ.

Επιλέγοντας να μη λαμβάνετε Επικοινωνίες Marketing.

Μπορείτε να επιλέξετε να μη λαμβάνετε επικοινωνίες marketing της Εταιρείας τροποποιώντας τις επιλογές σας στον λογαριασμό χρήστη (myprofile) των Δικτυακών μας Τόπων. Μπορείτε επίσης να επιλέξτε να μη λαμβάνετε επικοινωνίες marketing αλλάζοντας τις εγγραφές email και sms πατώντας το link διαγραφή ή ακολουθώντας τις οδηγίες που περιλαμβάνονται στο μήνυμα. Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας μας.

Σε περίπτωση που βασιζόμαστε στο νόμιμο συμφέρον μας.

Σε περιπτώσεις όπου επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα με βάση το νόμιμο συμφέρον μας, μπορείτε να μας ζητήσετε να σταματήσουμε για προσωπικούς. Αν δεν πιστεύουμε ότι έχουμε νόμιμο επιτακτικό λόγο να συνεχίσουμε να επεξεργαζόμαστε τα Προσωπικά σας Δεδομένα, θα διακόψουμε την επεξεργασία τους.

  1. Πώς μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματα σας;

Για να ασκήσετε τα δικαιώματα σας μπορείτε να μας υποβάλλεται σχετικό αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνσή info@iclean.gr με τίτλο «Άσκηση Δικαιώματος».

Εξαιρέσεις:

  • αν επιθυμείτε την διόρθωση των Δεδομένων σας στο λογαριασμό χρήστη σας, μπορείτε να συνδεθείτε σε αυτόν και να τα πραγματοποιήσετε κάθε διόρθωση/ μεταβολή χωρίς να απαιτείται η υποβολή Αιτήματος.
  • αν επιθυμείτε την ανάκληση της συγκατάθεσης σας για αποστολή ενημερωτικού δελτίου μπορείτε να την πραγματοποιείται με την αντίστοιχη επιλογή του συνδέσμου στο κάτω μέρος κάθε newsletter.
  • αν επιθυμείτε να μην λαμβάνετε web push notifications από την Εταιρεία μπορείτε να απενεργοποιήσετε την επιλογή από τη ρύθμιση περιήγησης σας.

Έλεγχος ταυτοπροσωπίας

Για να προστατεύσουμε την εμπιστευτικότητα των πληροφοριών σας, θα σας ζητήσουμε να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας προτού προχωρήσετε σε οποιοδήποτε αίτημα υποβάλετε με βάση την παρούσα Πολιτική Απορρήτου. Εάν έχετε εξουσιοδοτήσει ένα τρίτο μέρος να υποβάλει αίτημα εκ μέρους σας, θα του ζητήσουμε να αποδείξει ότι έχει την άδειά σας να ενεργήσει για αυτό το σκοπό.

  1. Πότε απαντάμε στα Αιτήματα σας;

Απαντάμε στα Αιτήματά σας δωρεάν χωρίς καθυστέρηση, και σε κάθε περίπτωση εντός (1) ενός μηνός από τότε που θα λάβουμε το αίτημα σας. Αν, όμως, το Αίτημα σας είναι πολύπλοκο ή υπάρχει μεγάλος αριθμός Αιτημάτων σας θα σας ενημερώσουμε εντός του μήνα αν χρειαστεί να λάβουμε παράταση άλλων (2) δύο μηνών εντός των οποίων θα σας απαντήσουμε.

Αν τα Αιτήματα σας είναι προδήλως αβάσιμα ή υπερβολικά ιδίως λόγω του επαναλαμβανόμενου χαρακτήρα τους, η Εταιρεία μπορεί να επιβάλει την καταβολή εύλογου τέλους, λαμβάνοντας υπόψη τα διοικητικά έξοδα για την παροχή της ενημέρωσης ή την εκτέλεση της ζητούμενης ενέργειας ή να αρνηθεί να δώσει συνέχεια στο Αίτημα.

  1. Ποιο είναι το εφαρμοστέο δίκαιο κατά την επεξεργασία των Δεδομένων σας από εμάς;

Εφαρμοστέο Δίκαιο είναι το Ελληνικό Δίκαιο, όπως διαμορφώνεται σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 2016/679/ΕΕ, και εν γένει το ισχύον εθνικό και ευρωπαϊκό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Αρμόδια δικαστήρια για τυχόν αναφυόμενες διαφορές σχετιζόμενες με τα Δεδομένα σας είναι τα Δικαστήρια Αθηνών.

  1. Πού μπορείτε να προσφύγετε αν παραβιάσουμε το ισχύον δίκαιο για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων σας;

Έχετε δικαίωμα να υποβάλλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ταχυδρομική δ/νση Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, τηλ. 210. 6475600, δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) contact@dpa.gr), αν θεωρείτε ότι η επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων σας παραβιάζει τον ισχύον εθνικό και κανονιστικό πλαίσιο δίκαιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

  1. Πώς θα ενημερωθείτε για τυχόν τροποποιήσεις της παρούσας Πολιτικής;

Ενημερώνουμε την παρούσα Πολιτική Απορρήτου όποτε αυτό είναι αναγκαίο. Εάν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην Πολιτική Απορρήτου ή στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας, θα δημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα μας την επικαιροποίηση της παρούσας, προτού οι αλλαγές τεθούν σε ισχύ και θα σας ειδοποιούμε με κάθε δυνατό τρόπο.

Διαβάζετε, σε τακτά διαστήματα, την παρούσα Πολιτική για να γνωρίζετε πώς προστατεύονται τα Δεδομένα σας. Η παρούσα πολιτική απορρήτου τροποποιήθηκε για τελευταία φορά 12 Απριλίου 2022.

  1. Ερωτήσεις και Σχόλια;

Ευελπιστούμε  ότι η παρούσα Πολιτική Απορρήτου βοήθησε να κατανοήσετε τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα Προσωπικά σας Δεδομένα και τα δικαιώματά σας .

Αν έχετε ερωτήσεις που δεν έχουμε καλύψει, ή σχόλια και προβληματισμούς που μπορεί να έχετε σχετικά με τα παραπάνω παρακαλούμε επικοινωνήστε με Email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@iclean.gr

  • Δίφυλλος Πάτος για Κουτιά Πίτσας 39×39εκ  200τεμ

    Δίφυλλος Πάτος για Κουτιά Πίτσας 39×39εκ  200τεμ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευαγγέλου Γκέλα 42,
Αχαρνές 13674
210 2406318

info@iclean.gr